Svaki odnos, pa tako i partnerski, bračni, prolazi kroz različite faze i u tim fazama ima svoje uspone i padove.

Prevara, seksualni problemi, loša komunikacija, nedostatak poverenja, stres, razvojne krize para, neplodnost, problemi s decom, bolest partnera, anksioznost, ranija traumatska iskustva, postporodjajna depresija– sve to mogu biti veliki izazovi partnerskog para kao i razlog zašto par može upasti u veliku krizu.

Ukoliko se problemi ne rešavaju i zapuštaju, vremenom dolazi do kulminacije i neretko i do ‘eksplodiranja’.


S druge strane, kroz celu ljudsku evoluciju, odnos sa partnerom je jedan od najvažnijih, zbog čega ne čudi da su problemi u partnerskom odnosu povezani sa nizom psiholoških tegoba i loših osećanja.

Posledice lošeg odnosa su brojne, od hroničnog nezadovoljstva, narušenog samopoštovanja i fizičkog zdravlja do osećanja krivice, srama, besa, anksioznosti i depresije. Štetni načini komunikacije i ponašanja, koji se razvijaju u ovakvim odnosima, utiču i na druge članove porodice, najčešće decu.

Za narušen partnerski odnos naša terapija u individualnom formatu je do sada davala jako dobre rezultate.

U terapiji koristimo kombinaciju antistres metode i psihoterapije. Terapija je uglavnom individualna i traje sat vremena. Pojedinačnim radom na sebi dolazimo do shvatanja šire slike odnosa, razumevanja partnera, smanjenja stresa i samim tim izgradnje boljeg odnosa. U našoj praksi se pokazalo mnogo učinkovitije i efikasnije prvobitno raditi sa partnerima pojedinačno nego zajedno.

Moguće je da samo jedan partner ide na terapiju i da svojim usavršavanjem doprinese napretku pordičnog (partnerskog) odnosa.

Za partnersku terapiju u individualnom ili zajedničkom formatu javite se ili pišite na

+381642067086

Katarini Jovanović.